duminică, 6 noiembrie 2011

Batoane cu nuca de cocos si crema de lamaie


Stiu...nu am o poza faina de prezentare :(((

Acum 2 saptamani eu si Eliza am orzanizat o degustare la o cafenea de langa scoala:) 
Am facut lemon&lime cheesecake, brownies si coconut bars...si le-am impartit la lumea de acolo...lumea a mancat si a fost f incantata...asa ca pe 17 luna asta o sa am un mic workshop acolo ..o sa vb de raw, o sa arat cateva retete si sincer mi-e foarte groaza ...sunt praf la vorbit in public...tineti-mi pumnii!!!!

Batoanele de cocos sunt alea de pe farfuria cu negrese :D...sunt cele mai bune prajituri ever!!!!!!! Nu glumesc...am avut o revelatie cand le-am gustat...asa ca iata reteta:

400 g fulgi de cocos
     200 g caju (maruntit bine sau pulpa de la lapte)
400 de grame de curmale
4 linguri unt de cocos topit
miere
coaja de la 4 lime si 2 portocale mici
zeama danselor de mai sus


Buuuuuuun....se proceseaza curmalele pana se fac pasta( eu am folosit halawi ..mi se par cele mai bune) si se amesteca cu 100g cashew,cocos, 1 lingura unt de cocos,coaja de portocala pana se obtine un aluat compact(se mai faramiteaza el dar trecem cu vederea).Se preseaza in strat de 1 cm intr-o tava si se da la rece.

Zeama de lime+portocale,coaja de lime, mierea, untul de cocos si 100g de caju se baga in procesator pana iese o crema finaaaa...defapt o sa fie o glazura alba..o torni peste blat..deasupra ornezi cu fistic maruntit daca ai..eu n-am avut:D







Eu si Eliza dupa o seara de dans :D


                                                                                  Pa!



11 comentarii:

  1. Si eu as fi vrut sa fiu acolo!Arata atat de bine!Mie chiar nu imi plac dulciurile raw sa fie prea dulci si asta cu lamaie imi inchipui eu asa ca ar fi un dulce-acrisor exact pe gustul meu!Felicitari!
    ps.la ce minunatii creezi nu cred ca va fi foarte greu sa vorbesti si despre ele si despre viata raw!Tinem pumnii in orice caz :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim fetelor! O sa facem poze si un post mai lung despre cum a fost :)

    RăspundețiȘtergere
  3. tu Ale...nu am unt de cocos/ alt unt. cu ce as putea sa-l inlocuiesc? ar fi o solutie faptul ca mierea mea este zaharisita (tare ca un unt!)?:D nu vreau sa adaug mai multa miere, ci pur si simplu sa omit untul de KOKUS :)) ce zici? votezi?

    RăspundețiȘtergere
  4. eu zic sa iti cumperi unt de cocos :)))....acum serios...daca poti sa gasesti un inlocuitor...baga mare...dar untul de cocos ala bun, organic...baaaaai!!!!! genial! Eu zic sa faci o investitie si sa iei un unt bun :)

    RăspundețiȘtergere
  5. 60 lei... ii scriu lu' Mosu
    :D
    pana atuunci ma apuc de batut cuie -sa am unde-mi pune poftele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne!!! aici un borcan e 4 lire...cam 20 de lei( de 200 g

    RăspundețiȘtergere
  7. :) ma bucur sa te cunosc, Mos Craciun!

    RăspundețiȘtergere
  8. Fetelor, voi mai credeti in mos craciun? daca da, n-are cumva si un deshidrator? :)
    de fapt am o lista mai lunga dar ma abtin :))
    Farfuriile alea pline cu bunatati ma cheama, ma striga pe nume.... !!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. :))).... Sa le incerci!!!...am facut in weekend tavalita(asa o cunosc eu dupa nume) inside-out ...adik miezu din cocos si migdale si pe afara glazura de ciocolata si dat prin caju maruntit...bestial!!!!! Vine reteta curand :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Pffoaaai Alexandraaaa. imaginatia mea zburda nerabdatoare in asteptarea retetei tavalite.
    nici pana acu nu mi-am luat caju. desi am vazut undeva unde era pana-n 60/kg. dar mi s-au gatat bonurile :(
    Pe lista de dorinta s-a mai adaugat si un arbore de caju. Pe langa maslin, curmal si avocado :)

    RăspundețiȘtergere