vineri, 13 ianuarie 2012

Raw in ultima vreme :)



  Dupa o vacanta luuuuuuuunga de o luna in care am dormit si mi-am revenit din oboseala groaznica pe care o aveam in oase am zis sa mai scriu cate ceva :)
  Nu am mai gatit lucruri noi deci nu prea am avut ce sa postez...am incercat sa evit nucile( cu exceptia unui tort de craciun care s-a mancat inainte sa il fotografiez) si mancarurile complicate...am mancat salate, fructe si supe( de radacinoase)...asa ca sa fac un "top" :

   1. Fructeeeeeeee

     Nu cred ca as fi rezistat fara ele pe parcursul semestrului! Am 1-2 mese de tip mono-meal pe zi. Mananc mango sau banane( organice), portocale, kiwi sau ananas....de exp: 2 mango mari sau 5-6 banane, 1 ananas, 6-7 portocale....parerea cu consumul fructelor este impartita...sunt specialisti ca Brian Clement care considera ca fructele nu ar trebui sa fie mai mult de 15% din dieta si specialisti ca Douglas Graham care considera ca fructele trebuie sa stea la baza alimentatiei (cititi 80 10 10)....pentru mine 15% este prea putin mai ales daca fac antrenamente la sala sau merg sa alerg ( nevoie de carbohidrati!!!) iar cu 80 10 10 nu cred ca as rezista pe viitor( desi cam asta am facut in ultimele 2-3 luni )...pentru mine fructele sunt peste 50% din ce mananc  intr-o zi...poate pe viitor o sa se mai schimbe :D

  2. Verzituri

  Nici o zi fara salata verde....mereu am in casa spanac, salata, kale sau rucola( mai sunt si altele dar nu stiu cum le zice in romana ca nu le-am vazut prin tara:D )...am castronul meu de neam prost pe care il umplu cu salata verde si ceapa.. si eventual roshii, castraveti, ardei....incerc sa fac dressinguri diferite ca sa nu devina plictisitor...cum nu stau in tara am parte tot anul de verzituri ( nu au gustul celor de acasa :(( ).

 Dressing 1:  o lingurita miere+ o lingurita oret/zeama de lamaie+ulei de masline+ sare+piper+ierburi gen oregano, busuioc

 Dressing 2:  jumatate de avocado+ un catel de usturoi+ zeama de lamaie+sare

 Dressing 3:  o lingurita mustar+ unei de masline+ zeama de lamaie+sare

  ....siiiiiiiiiimplu.

 3. Supe

  Vegane. Aici tine de fiecare....mie imi e greu sa ma "incalzesc " pe frigul de aici fara ceva cald.

  Supe care imi plac rau:  linte+ cartof dulce
                                      linte + broccoli
                                      cartof + praz  .....la toate astea mai pun ceapa, pastarnac, gulie, morcov.

  Le fierb usor si apoi bzzzzzzz in blender.....fac de 2-3 ori pe sapt si o mananc pe moment( adica fac putin ca sa nu o las sa zaca in frigider).

 Astea ar fi cele mai des intalnite in dieta mea din ultima vreme...nuci am consumat destul de putin...nu am simtit nevoia...dar m-a luat o pofta de cashew ieri...fac ceva cu el ;)

                                                                                                                      Sa traiti!
 
 

2 comentarii:

  1. Eu ma (re)apuc azi de fermentat ceva: bors etc
    Incearca si tu sa germinezi sau sa pui la fermentat ceva. Mai ales iarna e foarte benefic. Cred ca ma bag la un "Kvass" pe care l-am gasit aici: http://totmai.ro/de-ce-sa-consumam/alimente-fermentate-ii
    Inceraca si tu!
    Te pup cu drag :*

    RăspundețiȘtergere